• Yvo van Dijk (45) heeft zijn contract met DES met een extra seizoen verlengd. De Maldense trainer-coach is momenteel bezig aan zijn tweede korfbaljaar bij de Vierlingsbeekse korfbalclub.

    Het vaandelschip van DES is onder zijn leiding zowel in de veld- als de zaalcompetitie gepromoveerd naar de overgangsklasse. Daarmee voldeden trainer en team aan de doelstelling die Van Dijk en de club bij zijn aanstelling voor ogen hadden, zo meldt Van Dijk. “Maar ik ben nog niet klaar”, zegt hij met een glimlach. “Er zit nog voldoende rek in deze nog relatief jonge, leergierige groep. Dat geeft ook mij als trainer perspectief op meer. Ik ben geen trainer voor de korte termijn, maar hou ervan om aan een team te bouwen. De ambitie van het team is om in de komende jaren nog een stapje omhoog te gaan maken. Daar wil ik ze graag bij helpen.”

    Dat zal dan wel moeten gebeuren zonder drie vaste basiskrachten van de laatste jaren: Maud van Rhee, Eva van den Beuken en Lieke van Treek hebben aangegeven vanwege studie en/of werk te stoppen met korfbal. “Heel erg jammer, we gaan ze zeker missen, maar gelukkig maken met Wieke Joosten, Linde van Treek en Lisanne Koenen een aantal talenten uit de A-jeugd de overstap naar onze tienkoppige selectie. En in en achter die groep zitten meer speelsters die de kwaliteiten hebben om in de toekomst in het eerste team van DES te korfballen.”

    Yvo van Dijk heeft het erg naar mijn zin bij DES. “De samenwerking verloopt tot volle tevredenheid. Dat je zowel vanuit de groep als vanuit het bestuur en de technische commissie waardering en steun krijgt voor je aanpak, voelt als trainer natuurlijk goed. Net als de meiden kijk ik alweer uit naar het tweede deel van de veldcompetitie.”

    Daarin bezetten de roodwitten met zes punten uit vijf wedstrijden momenteel de tweede plek, drie punten achter koploper Sportclub Loosbroek. De onderlinge verschillen tussen de zes teams in deze klasse zijn echter klein. Alleen hekkensluiter Rietvogels staat met nulpunten uit vijf wedstrijden op achterstand. “We hebben een sterke zaalcompetitie achter de rug met een verrassende tweede plek, hopelijk kunnen we die stijgende lijn ook in de buitencompetitie doortrekken en er een mooi en succesvol tweede deel van maken. Daarmee zouden Maud, Eva en Lieke ook het afscheid krijgen dat ze verdienen”, zo besluit Van Dijk.

    Zondag (morgen) om 12.00 uur speelt DES in Riethoven het uitduel met Rietvogels.